tisdag 26 maj 2009

Present från Italien

En polare och hans flickvän var i Italien nyligen och i fredags kom dom förbi för att lämna en försenad födelsedagspresent.

Helt oväntat och väldigt kul att dom komihåg en åldrande kaffefantast hemma i Sverige.

Presenten var ett kaffe som heter Regina dei Caffe' från ett ställe som heter La Casa del Caffè Tazza d'Oro.



Kaffet är en blandning på 9 olika arabica sorter, men vilka sorter och vilka proportioner är hemligt. På hemsidan skryter man upp kaffet till skyarna och slår sig för bröstet över denna fantastiska blandningen men själv är jag väldigt skeptisk. Kaffet var som väntat väldigt mörkrostat och inget rostningsdatum fanns på påsen.



Som espresso är det inget som faller mig i smaken, ingen fruktighet, ingen syrlighet och den känns tunn i munnen. Det som sticker ut är beska och kakao, kanske en aning choklad också.

Som cappuccino går den lite bättre och choklad- och kakao-tonerna kommer fram mer eller blir mer behagliga tillsammans med mjölken på något konstigt sätt, kanske är det så att de andra smakerna döljs mer... men du får en viss eftersmak från espresson som sticker ut och förstör lite i slutet.

Hursomhelst så är kaffet helt dugligt till våra morgon-cappuccinos här hemma och det är alltid kul med nya kaffen och även kul att få gå in på lite andra typer av kaffen än vad man normalt håller sig till.

Tack Nils och Cilla

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att det gick att dricka iaf. Som helt okunnig på kaffe, som du vet, så hade jag ingen aning om vad det var eller om det gick att dricka. Men som sagt... är väl åtminstone alltid kul att prova på nya grejer. Ser fram emot en kopp snart.

...trevlig blogg förresten.

/Nils

Anonym sa...

Vilken nice blogg du har, riktigt fina bilder! Kul att kaffet gick att dricka =)

/Cilla

Skicka en kommentar