En jämförelse kanske inte är så relevant då olika länder har olika trender och smakpreferenser. Så det kanske skiljer sig en del på hur en internationell domarkår dömer jämfört med en svensk eller amerikansk.
Men jag gört´ ändå och lägger upp dem här
Poängen från finalen i Anaheim(?)
Final USBC
2 Chris Baca, Verve Coffee Roasters, Santa Cruz, California. SCORE: 671.5
3 Devin Pedde, Intelligentsia Coffee, Los Angeles, California. SCORE: 646.5
4 Sarah Peterson, Verve Coffee Roasters, Santa Cruz, California. SCORE: 639
5 Charles Babinski, Intelligentsia Coffee, Chicago, Illinois. SCORE: 625.5
6 Mike Marquard, Kaldi’s Coffee Roasting Co., St. Louis, Missouri. SCORE: 614.5
Final Barista Cup Sverige
1:a Emil Eriksson, 696,5 poäng
2:a Rebecka Thurfjell, 693 poäng
3:a Daniel Remheden, 656 poäng
4:a Eskil Ingvarsson, 601,5 poäng
5:a Sebastian Ryberg, 555,5 poäng
6:a Oskar Alvérus, 472 poäng
3 kommentarer:
Intressant: De engelska poängen var aningen lägre:
6th place Simone 540.5
5th place James 552.5
4th place Trevor 611
3rd Neil 651.5
2nd Dale 675.5
1st John 687
snott från http://scaeuk.com/
@Oscar
mm men man ska nog inte lägga så mkt vikt vid poäng, dels för det jag skrev ovan och dels för att du ena gången kan sätta dina shots riktigt bra bara för att nästa gång misslyckas med dem eller tvärtom...
För er som undrar om poängsystemet och bedömning så kan man kika på protokollen här:
http://scae.se/content.php?page=Barista%20Cup&contentItem=148
Det som är intressant att titta på är spridningen på poängen (tycker jag i alla fall). Tätare poäng borde rimligen betyda att det är tuffare i toppen och många duktiga finns i landet. Jag är därför lite förvånad att spridningen var så stor i USA. Trodde det skulle vara stentufft där.
Skicka en kommentar