Gjorde några koppar i vakuumbryggaren ikväll och passade på att ta några bilder när jag ändå var igång.
Har inte använt den speciellt mkt på slutet så resultaten brukar variera rätt kraftigt från gång till gång.
Måste nog ta och gå igenom alla bryggmetoder igen och anteckna lite "fusklappar" så slipper man stå och klia sig i huvudet igen om någon månad när man lyckats glömma vilken malningsgrad som blev bra och hur länge kaffet fick dra osv.
Denna gång blev kaffet lite bittert och överextraherat, men bilderna blev bra...
3 kommentarer:
Oj, var länge sedan för mig också! Har lyckats slänga båda mina filter.... =/
Om jag minns det rätt körde jag typ 40-60 sek efter omrörning. Ganska finmalet, finare än filter men inte som espresso (Avsaknaden på något vettigt sätt att förklara gör sig påtaglig).
Över doserar också lite, 10 g per kopp har jag för mig att jag körde....
Fylliga kaffen (typ gethumbwini, st paula) verkar vara mer lämpade än lätta kaffen (typ aricha, yirga, esmeralda). Kan dock vara en fråga om hur man väljer att brygga men hittils så har för mig kaffen med lite bredare smak gått bättre!
Jag har fått några riktigt fina koppar på söta, vinösa kaffen, men jag har nog blandat ihop bryggtiderna lite och kör på tok för länge nu, senast tror jag jag låg upp vid 2 min.
Ska testa en Geisha på 40-60 senare ikväll.
Är det tygfiltret du slängt eller själva metall-delan också?
Är metall delen som åkt i soporna, har nog tömt ut och missat att plocka upp den i iver att rengöra det övriga! Ska beställa när läge ges, hur har du det med tygfilter?
Skicka en kommentar